Ik geloof niet

Nadat ik Abnormaal had uitgegeven, ben ik zeker niet gestopt met schrijven. Op mijn zestiende schreef ik een nieuw verhaal en alweer was het een historische fictie. Ik heb een paar jaar gewacht voor ik het weer bij Boekscout uitgaf. Ik was negentien toen mijn tweede boek de wereld in werd gegooid. Ook dit boek is inmiddels uit de handel gehaald.

De kaft werd deze keer gemaakt door een goede vriendin van mij, Josien van der Kuij. Ze kan fantastisch tekenen zoals de kaft wel bewijst. Het bleef een bijzonder moment toen ik opnieuw mijn naam op de voorpagina zag pronken. Zo’n samenwerking met een vriendin vinden is echt super.

Ik-geloof-niet-Britt-Zwijnenberg

Phaedra is een meisje dat leeft in het oude Griekenland. Het leven op de boerderij waar ze woont, is zwaar. Er is nooit genoeg te eten. Phaedra’s vader heeft daardoor schulden moeten maken die hij niet kan betalen. Noodgedwongen verkoopt hij Phaedra als slavin omdat zij als enige niet in de Griekse goden gelooft.
Ze komt terecht bij een wrede meester en haar leven verandert volledig. Tijdens haar nieuwe leven blijkt het bestaan van goden geloofwaardiger dan ze altijd dacht. Deze goden blijken een ander lot voor haar in gedachten te hebben. Krijgt Phaedra ooit haar vrijheid terug?

Kaft: Josien van der Kuij