Abnormaal

Ik begon te schrijven aan Abnormaal toen ik veertien was en op mijn vijftiende was mijn eerste boek een feit. Wat voelde dat bijzonder. Het is bij Boekscout uitgegeven toen ik zestien was. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik mijn eigen naam op de kaft zag pronken. Britt Zwijnenberg. Ik had het gewoon gedaan.

De kaft werd gemaakt door mijn tante, Monique Holterman. Zij maakt echt fantastische foto’s. Het meisje op de voorkant is mijn nichtje. Misschien maakte dat het hele boek nog wel specialer.

Ik wist heel weinig van schrijven en uitgeven toen dit boek op de markt kwam. Toch was het een hele mooie ervaring die ik absoluut niet had willen missen. Inmiddels heb ik wel het gevoel dat ik gegroeid ben als schrijver. Ik heb dit boek daarom uit de handel laten halen. Het is dus niet langer te koop. Ik heb wel verder geschreven aan twee nieuwe boeken: Ik geloof niet en Overleefd.

Abnormaal-Britt-Zwijnenberg

De middeleeuwen: een tijd waarin er over handicaps nauwelijks iets bekend is. Op grote schaal vinden er heksenjachten plaats om de samenleving te beschermen tegen invloeden van de duivel. Celeste is hier het slachtoffer van. Zelfs haar eigen ouders zien haar als een heks door haar geestelijke beperking. Maar wat nu als er in het gesticht waar zij terecht komt hele nare dingen gebeuren? Wat nu als ze hier niet langer kan blijven omdat haar maagdelijkheid iedere dag bedreigd wordt? Ze verzint een plan om te ontsnappen. Samen met haar enige vriendin gaat ze op zoek naar de vrijheid. Die zoektocht is zeker niet zonder gevaar.

Kaft: Monique Holterman